torstai 18. huhtikuuta 2013

Uutta ja vanhaa

Tämä viikko on mennyt uusia ja vanhoja tekniikoita vuorotellessa. Maanantai lähti käyntiin entisöinnillä. Sain entisöitäväksi 1700-luvulla rakennetun vaatekaapin ovet. Poistin niistä 1960-luvulla lisätyt kankaat ja niiden alta paljastuneet tapetit. Kaapin ovien sisäpinnat oli siis "pinnoitettu" uudestaan näillä mielenkiintoisilla valinnoilla. Vähän kyllä jännitti ruveta entisöimään kaappia, jonka hinta liikkuu 20 000€ kieppeillä.


Tiistaina saimme tilaamamme levytavaran ja pääsin valmistamaan liukuovikaappia. Kaappi tulee eläinlääkärin vastaanotolle ja sen päälle tulee vielä yhdeksälle kissalle kopit. Lamellokone laulamaan ja loput pienemmät osat ruuveilla ja liimalla kiinni. Keskiviikkona kiinnitin kaappiin jalat, kiskot ja oviin liukumekanismit. Monta tuntia uhrattiin kiskojen kiinnitykseen sopivien ruuvien etsimiseen kaaoksen keskeltä ja kyllähän ne lopulta löytyivätkin. Loppupäivän hioin aiemmin tekemiäni hyllyjä ja kiinnitin niihin listanauhaa silitysraudan avulla.


Torstaina eli tänään hioin ja listoitin aiemmin tekemääni työpöytää ja autoin pomoani kissan koppien tekemisessä. Loppupäivän entisöin taas vaatekaapinovia. Toisesta ovesta oli peiliosan tausta haljennut ja minun piti paikata se. Suoristin vähän käyristyneen osan puristamalla sitä palikan avulla pöytää vasten, jonka jälkeen tein kolme kappaletta muodoltaan tiimalasia muistuttavaa palaa. Tämän jälkeen talttasin paloille ~1cm kolot halkeaman kohdalle ja liimasin palat paikoilleen.


Päivän parhaat

- Jotkut paikalliset pitävät camembert-juustoa viikon hyllyn päällä "maustumassa" ennen syöntiä, jotta aromit olisivat vahvempia.
- Täällä kaikki ovat niin ystävällisiä. Kun pidän lounastaukoani verstaan takana sijaitsevalla pihalla kaikki jotka kulkevat ohitseni toivottavat minulle hyvää ruokahalua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti