lauantai 6. huhtikuuta 2013

Ensimmäiset päivät

Torstaina tutustuimme paikalliseen ammattikouluun SEPRiin ja koulun oppilaisiin. Allekirjoitimme sopimuksia työharjoittelua varten ja kävimme läpi viimeisiä asioita. Puupuolen opettaja kierrätti meitä esitellen koulua ja oppilaidensa töitä. Puolen päivän aikaan menimme syömään koulun ruokalaan. Sen kokemuksen jälkeen on vaikeaa palata Suomen kouluihin syömään harmaata makaroonilaatikkoa tai kumiperunoita. Ruokalinjasto alkoi jälkiruuilla, joita oli kymmentä eri sorttia. Tälläinen herkkuperse oli aivan innoissaan niistä! Sitten oli neljää eri lämmintä ruokaa valittavana ja iso salaattipöytä. Oppilaat joihin olimme päivän aikana tutustuneet odottivat meitä ruokapöydässä eikä kukaan ollut aloittanut ruokaansa ennen kuin kaikki meistä oli paikalla. Ruokailun jälkeen yksi koulun työntekijöistä lähti näyttämään meille työharjoittelupaikkamme. Ensiksi kävimme ostamassa meille matkakortit, joiden kuukausi hinnaksi tuli ~28€. Delphine esitteli meidät harjoittelupaikoillemme ja näytti miten pääsemme sinne.

SEPRin oppilaiden taidonnäyte intarsiassa.

Perjantaina työharjoitteluni alkoi. Lotan ja Markuksen harjoittelut alkavat vasta maanantaina, joten he viettivät päivän koululla ja kaupungilla kierrellen. Bussini työharjoittelupaikalle lähti ~50m päästä asunnostamme ja saapui parin kymmenen minuutin päästä harjoittelupaikan viereen. Harjoittelupaikka sijaitsee Seine-joen varrella, joten maisemat ovat mahtavat. Olin perinteiseen tapaani 10min ajoissa ja edes pieni vesisateessa odottelu ei haitannut niitä maisemia ihastellessa. Aloitimme päivän sopimuksia katsellessa ja esittelin portfolioni. Francois esitteli työtilat ja projektin, jota tulisin tekemään. Sain tehtäväkseni kirjanhyllyn ja kolmen seinähyllyn rakentamisen. Päivän aikana kävimme myös asiakaskäynnillä eläinklinikalla mittaamassa tilan, johon seuraava projekti tulisi. Kuljimme julkisilla asiakkaan luo ja takaisin ja samalla Francois esitteli minulle kaupunkia. Päivän aikana sahasin tarvittavia osia kirjanhyllyä varten ja autoin Francoisia tarvittaessa.


Illalla menimme syömään Monan (Omnian opettajan) kanssa ranskalaisten suosimaan ravintolaan Lyonin vanhaan kaupunkiin. Ruokailumme kesti kolme tuntia ja se sisälsi muunmuassa hanhen maksaa, kampasimpukoita, lihaa tryffeleillä ja monia monia eri ruokalajeja. Jokaisen ruokalajin välissä oli jokin pieni "ruoka" jotenka söimme yhteensä kuuden ruokalajin illallisen. Vyöryimme paikalta pois kuin lillerilallerit, mutta erittäin tyytyväiset sellaiset. En enää yhtään ihmettele miksi Lyonia sanotaan Ranskan ruokapääkaupungiksi!



Päivän parhaat 

- Työharjoittelupaikalla ei ole pukuhuonetta, joten vaihdan vaatteeni rokokoo lipaston takana.
- Lounastauolla työharjoittelupaikan pomo kysyi minulta haluanko olutta ruokani kanssa.
- Pöytävarauksemme oli 19.45, mutta ravintola aukesi vasta kahdeksalta. Eihän kukaan tule juuri sillon kuin on sovittu.

1 kommentti:

  1. Ihana kuulla että siellä kaikki lähteny hyvin käyntiin! :) Lisäkuulumisia odotellessa!

    VastaaPoista