tiistai 9. huhtikuuta 2013

Hitaasti, mutta varmasti viikko käyntiin...

Maanantai, maanantai, maanantai...noh se olisi voinut sujua vähän paremmin. Mistä lienee johtuikin niin päivän aikana mikään ei tuntunut sujuvan. Sen huonous nosti päätänsä jo aamulla bussissa kun olin nousemassa pysäkilläni pois. Bussin jarruttaessa tartuin lähimpään tolppaan kiinni ja eihän se tietenkään ollut kiinni. Pikaisen korjausliikkeen tehtyäni sain kiinni seuraavasta tolpasta ainoastaan vähän horjahtaen. Työpöydän jalkoja tehdessäni sain sahattua yhden kulman väärin. Pyöritin palikoita pitkään käsissäni ja ajatus ei vaan millään juossut. Miten onnistuin tekemään näin?! Pomoni huomasi meittivän ilmeeni ja tuli auttamaan. Hän rupesi korjaamaan mokaani ja puolen tunnin väkerryksen ja monen ranskankielisen lauseen jälkeen hän huokaisi syvään. Tässä vaiheessa uskaltuiduin kysymään, että missä mennään? Hänelle oli myös sattunut ajatusvirhe ja hän oli muokannut kaikki jalat vääränlaisiksi. Niitäpä sitten loppupäivä yritettiinkin korjata. Loppupäivän avustin tarvittaessa ja muuten katselin vierestä hänen korjaillessaan mokiamme.

 Verstas

Tänään päivä sujui eiliseen verrattuna paljon paremmin. Sahasin kirjanhyllyn osia lopullisiin mittoihin, tein lamello-reikiä ja sapluunan työpöydän etureunan muotoa varten. Tutustuin eri aikakausilta oleviin huonekaluihin samassa paikassa työskentelevän entisöijän avustuksella.

Verstas
Työpäivät ovat kyllä melko pitkiä ja tuntuvat rankoilta. Vaikka hommat eivät ole suomen työharjoittelua vaikeampia vie englannin/ranskankielellä puhuminen veronsa. Pomoni on ottanut asiakseen, että näiden kahden kuukauden aikana opin puhumaan ranskaa. Jokaisen esineen ja numeron hän sanoo englanniksi, sitten ranskaksi, jonka jälkeen minun pitää lausua perässä. En sano, että tämä on huono asia, mutta aivot tuntuvat työpäivän jälkeen käyvän ylikierroksilla.

Tässä lounaspaikkani



Päivän parhaat

-Rakkaalla lapsella monta nimeä pitää täällä paikkaansa, koska nimestäni on tehty monta eri versiota: Nynny, Nano ja oma lempparini "and you". Jos olen samassa tilanteessa Lotan ja Markuksen kanssa, joiden nimet on helppo ranskalaisten lausua sanotaan minun kohdallani "and you".
- Poliisit olivat pysähtyneet keskelle tietä tukkien liikenteen vain ottaakseen kuvan kahdelle tytölle. Vieressä oli väärin pysäköity mopoauto, mutta siihen ei puututtu. Asiat tärkeysjärjestyksessä...
- Olemme Lotan kanssa syöneet joka aamu aamupalaksi jogurttia. Eilen Markus kertoi meille, että paketissa lukee juusto. Noh jogurtilta se maistuu.

 Ranskalainen tyylinäyte mopoauton parkkeeraamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti