maanantai 27. toukokuuta 2013

Viimeiset hetket

Viime maanantai oli vapaapäivä, joka meni tuliaisia ostellessa, vanhaa kaupunkia kierrellessä ja illaksi menimme Zsofian (Omnian vaatepuolen opiskelija) luo crepeille.



Tiistaina harkkapaikallani aloitti harjoittelunsa paikallinen tyttö nimeltä Claire. Hän oli opiskellut vasta ensimmäisen vuoden kolmen vuoden opinnoistaan. Hän työskentelee enemmän Jean-Michelen kanssa restaurointi hommia. Aloitin työviikon viimeistelemällä kehykset hakkaamalla niitä kuluneen näköiseksi ja pintakäsittelemällä sen jollakin petsin tapaisella aineella. Sen jälkeen pääsin testaamaan kuuluisaa ranskalaista puleerausta. Ranne ja peukku olivat kovalla koetuksella kaiken sen hinkkauksen jälkeen, mutta kuulemma erinomaista jälkeä ensikertalaiseksi.

Puleerausaineet - alkoholi, pintakäsittelyaine ja öljy

Vasemmalla puleerattu käsinoja ja oikealla puleeraamaton jalka.





Tein tammilankusta sivupöydän, johon tein omatekemän sapluunan avulla pyöristykset ja käsijyrsimellä uran.





Sain myös hommaksi tehdä J-M:n kotiin porrasaskelman jämä-
paloista. Sain kasan paloja, joista piti tulla 1200x300mm askelma. Syykuvioilla ei ollut J-M:lle väliä, mutta askelmaa tehdessäni yritin kuitenkin saada ne jatkuvan näköiseksi.






Käytiin nauttimassa vielä viimeisen kerran Crois-roussen maisemista.



 
Käytiin myös ravintolassa syömässä viimeinen ateria. Saatiin paistaa omat pihvit.

Juhlimme lauantaina läksiäisiä ja Zsofian synttäreitä puuseppäporukalla. Mukana oli suomalaisten puuseppien lisäksi myös paikallisia.

Ihastelimme Lotan kanssa koko täällä olo ajan kukkia ja vitsailimme, että jospa joku ranskalaishurmuri meille niitä ostaisi. Noh meidän oma suomalainen herrasmies Markus oli ostanut meille perjantaina kukan :)

Vein töihin läksiäislahjaksi suklaacroisantteja ja rikkakihvelin, koska he olivat hävittäneen aikaisemman ja siivosivat roskia pahvinpalan avulla. Olivat erittäin tyytyväisiä lahjaansa ja sen designiin! Itse sain lahjaksi paikallista makkaraa :)
Laukut on pakattu, kämppä on siivottu ja mieli on haikea. Juuri kun kerkesi kotiutua kunnolla on aika palata takaisin Suomeen. On ehkä ihan hyvä lähteä täältä patonkien, juustojen ja viinien luvatusta maasta ei muuten tämä tyttö kohta mahdu enää vaatteisiinsa. Hyvästi pullamössö, tervetuloa ruis!

Kettu kiittää ja kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti